vlag nl

vlag hu

detaalwinkel

Skype lessen, privélessen, groepslessen

Skype-lessen Hongaars / Nederlands

Volg lessen Hongaars / Nederlands via Skype vanuit je luie stoel. Geniet van de voordelen van een privéles zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft. Veel mensen kiezen voor deze vorm van leren waarbij afstand en tijdwinst een belangrijke rol spelen. Ook de flexibiliteit qua tijden en intensiteit maakt deze lesvorm zeer aantrekkelijk. Mijn streven als docente is om de gezamenlijk gestelde (realistische) doelen te bereiken én mijn enthousiasme voor de Nederlandse / Hongaarse taal en cultuur over te brengen. Hiervoor maak ik gebruik van zelf samengesteld lesmateriaal. Dit is tot stand gekomen uit de behoefte van leerlingen aan praktische, simpele en overzichtelijke leerstof. De Skype-lessen zijn alleen in pakketvorm beschikbaar. Je kan 5 (Minicursus) of 15 lessen (Maxicursus) pakketten afnemen. Een les duurt 60 minuten en biedt volop kans op eigen inbreng, persoonlijke aanpak en boeiende discussies. Huiswerkbegeleiding is ook in de prijs inbegrepen.

Praktische informatie over de lessen vind je onder de Veelgestelde vragen.

Conversatie Hongaars / Nederlands via Skype (vanaf niveau A2) 

Heb je al diverse algemene cursussen gevolgd, weet je de belangrijkste grammaticale regels al en wil je alles in de praktijk oefenen? Volg dan conversatielessen via Skype. Deze lesvorm is ideaal als je op zoek bent naar een laagdrempelige oefenmogelijkheid. De lessen staan volledig in het teken van communiceren in de doeltaal. Op basis van boeiende (gezamenlijk uitgekozen) onderwerpen gaan we discussies voeren, onze meningen formuleren en gedachten uitwisselen. Door de informele, ontspannen sfeer en het toepassen van diverse gesprekstechnieken val je gegarandeerd niet stil tijdens de lessen . Ik zorg ervoor dat je veel aan het woord bent en, zonder dat je het door hebt, veel nieuwe woorden leert. Grammatica, uitleg of standaardoefeningen komen niet aan bod. Wel veel praten, praten, praten. Een conversatieles duurt 60 minuten en is uitsluitend voor leerlingen met voldoende voorkennis beschikbaar. Deze lessen kan je in pakketvorm afnemen (10 x 60 minuten). Huiswerkbegeleiding en de TaalWinkel-syllabus hoort er niet bij. 

Privélessen Hongaars / Nederlands in Wijk bij Duurstede

Privélessen zijn bij mij thuis in Wijk bij Duurstede ook een optie. In een informele, ontspannen sfeer krijg je alle aandacht en veel uitdagende oefeningen om aan je taalvaardigheden te kunnen werken. Ideaal voor leerlingen die in hun eigen leertempo persoonlijke lessen willen volgen. Net als bij de Skype-lessen wordt hier ook van eigen lesmateriaal gebruikgemaakt. Een les duurt afhankelijk van je wensen en behoeftes een, anderhalf of twee uur. Huiswerkbegeleiding is ook in de prijs inbegrepen.

Er is een beperkt aantal plekken voor privélessen; vraag naar de actuele mogelijkheden per e-mail. 

Workshop: conversatie Hongaars (vanaf niveau A2)

Heb je al diverse taalcursussen gevolgd en zoek je nu naar een extra mogelijkheid om Hongaars te praten? Of ken je de grammaticale regels goed, maar vind je spreken nog lastig en spannend? Wil je eerst je Hongaarse talenkennis afstoffen voordat je naar Hongarije vertrekt of je schoonfamilie op bezoek komt? Dan is deze interactieve workshop conversatie Hongaars wellicht iets voor jou. Gedurende deze workshop gaan we op basis van vooraf gekozen onderwerpen actief aan de slag met de Hongaarse taal. We gaan discussies voeren, onze mening leren uiten, vragen stellen en beantwoorden, handige uitdrukkingen leren waardoor je meer het gevoel en vertrouwen krijgt dat je ook in ad-hocsituaties spontaan kunt reageren. Tijdens elke sessie leggen we de nadruk op een andere vaardigheid. De workshop staat geheel in het teken van praten en woordenschat uitbreiden. De voertaal van de workshop is Hongaars. De workshop is geschikt voor mensen die Hongaars al op A2-niveau of hoger spreken

STARTDATUM: de workshop start alleen bij voldoende aanmelding (min. 4 pers.)

Duur: 4 weken

Locatie: Utrecht, Buurtcentrum Sterrenzicht 

Prijs: € 120 (4 x 2 uur) incl. materiaal, koffie en thee

Groepsgrootte: min. 4 - max. 7 deelnemers

Vraag het aanmeldingsformulier via e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Groepsles Hongaars in Utrecht (niveau 0-A1) 

Je kan bij de TaalWinkel ook een taalcursus Hongaars voor beginners in groepsverband volgen. De lessen zullen wekelijks in de binnenstad van Utrecht plaatsvinden. In een kleine groep (4-8 mensen) van gelijkgezinden maak je kennis met de Hongaarse taal. De cursus duurt 15 weken. Aan het begin van de cursus is Hongaars bij wijze van spreken nog Chinees voor je. Maar aan het eind van de cursus ben jij in staat simpele conversaties in het Hongaars te voeren, over alledaagse activiteiten te spreken, korte teksten en zinnen te schrijven. Boodschappen doen bij de slager of bij de groenteboer, een bestelling plaatsen in een restaurant of een afspraak maken bij de tandarts is een makkie voor je. De vervoeging van de werkwoorden in tegenwoordige tijd heeft ook geen geheimen meer voor je en je kan ook goed dingen vergelijken. En als extraatje kan je al actuele, ingeburgerde Hongaarse uitdrukkingen gebruiken die er echt toe doen.

De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Een vervolgcursus op niveau A2 en B1 is ook mogelijk.

STARTDATUM CURSUS 1 VOOR BEGINNERS (A1): 1 oktober 2019 (gratis proefles in september).

Duur: 15 weken

Tijdstip: wekelijks op dinsdag, 10:00-12:00 uur

De prijslijst vind je hier.

Locatie: Utrecht, Buurtcentrum Sterrenzicht 

Vraag het aanmeldingsformulier en het introductiemateriaal via e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Lesmaterialen

Minicursus: het lesmateriaal wordt speciaal naar jou wensen samengesteld. Je krijgt het materiaal voor het begin van de lessen in pdf toegestuurd.

 

Maxicursus: de TaalWinkel biedt een eigen syllabus aan (zowel voor beginners als voor gevorderden) die als basis voor de lessen dient. Tijdens het intakegesprek en/of proefles gaan we samen bepalen met welke syllabus wij aan de slag gaan. De gekozen syllabus wordt desgewenst met extra materiaal uitgebreid of aangepast.

 

Persoonlijke lessen: het lesmateriaal, ofwel de TaalWinkel-syllabus, krijg je aan het begin van je 10 contacturen uitgeprint mee. Uiteraard kan het materiaal op basis van je wensen tijdens je leerperiode gewijzigd/uitgebreid worden.

 

Groepslessen: het lesmateriaal, ofwel de TaalWinkel-syllabus voor beginners, krijg je op de eerste les uitgeprint mee. Bij groepslessen heb je ook de optie om nog voor het begin van de cursus gratis introductiemateriaal per e-mail toegestuurd te krijgen.

 

 

Voorbeeld pdf

Voorbeeld lesmateriaal voor gratis download.

Gratis download

Contact

Éva Winkel
Email: eva@detaalwinkel.nl
Tel: 06 51 66 4934
Skype: detaalwinkel

KvK nummer: 61049565

Adresgegevens

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over cursussen, acties en andere nieuwtjes

Go to top